2023-02-03

Üniversite Hastanemizde Jinekolojik Onkoloji Bölgesel Semineri gerçekleştirildi.

Üniversite Hastanemiz Konferans salonunda, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Erdoğan GÜLTEKİN’in açılış konuşmasını yaptığı 8 Ocak 2023 Pazar günü Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyelerinin de katılımlarıyla Jinekolojik Onkoloji Bölgesel Semineri gerçekleştirildi. Türk Jinekoloji Onkoloji Derneğinin öncülüğünde yapılan Seminere; Üniversitemiz, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi katkı sağladı. Ülkemiz ve uluslararası arenada adı geçen duayen hoca Prof. Dr. Ali AYHAN başta olmak üzere Türk Jinekoloji Onkoloji Derneği üyelerinin katılımı, Fakültemiz Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı kliniğimizin jinekolojik onkoloji alanında geldiği noktayı teyit edilmesi açısından önemli idi. Fakültemiz Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Mehmetbaki ŞENTÜRK tarafından gerçekleştirilen yaklaşık 200 olgudan oluşan endometrium kanseri sonuçlarının sunulması büyük takdir gördü ve kliniğimiz jinekolojik onkoloji alanında güncel anlamda ileri merkez olarak kabul edildi. Seminer sonrası Öğretim Üyemiz Doç.Dr. Mehmetbaki ŞENTÜRK, Türk Jinekoloji Onkoloji Derneğinin Ankara’da düzenlenen Ulusal Jinekoloji Toplantısında konuşma yapmak üzere davet edilmiş ve toplantıda başarılı birkonuşma gerçekleştirmiştir.

Üniversitemiz sadece Trakya Bölgesinde değil çevre illerden de hastalara hizmet vermeye devam etmekte ve jinekoloji, Medikal ve Radyasyon Onkolojisi, Patoloji, Genetik, Genel Cerrahi, Multidipliner ekibi ile ileri evre tümörlerin yönetimini başarı ile gerçekleştirmektedir.