Tıp Fakültesi
2023-06-20

Tıp Fakültemiz Mezuniyet Belgelerinde Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) Logosu Kullanılacak.



 

Mezuniyet belgelerinin Avrupa’da da geçerliliğini sağlayacak Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) logosunun tanıtımı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ev sahipliğinde bir lansman programıyla Ankara’da yapıldı.

Programa, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcıları Prof. Dr. Lutfihak ALPKAN ve Faruk ÖZÇELİK, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanvekili Prof. Dr. Haldun GÖKTAŞ, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanı Prof. Dr. Mustafa ÇUFALI, MYK Başkanı Cemal Cihan COŞKUN, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü ve TYÇ Kurulu Başkanı Nazan ŞENER, TYÇ'nin paydaşları olan MEB, Yükseköğretim Kurulu, Yükseköğretim Kalite Kurulu, TYÇ Kurulu ve mezuniyet belgelerinde bu yıl ilk kez TYÇ logosu kullanılacak üniversitelerin Rektör ve Rektör Yardımcıları ile davetliler katıldı. Üniversitemizi temsilen programa Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Murat TAŞAN ile Tıp Fakültesi öğretim üyelerimiz Prof. Dr. Gamze VAROL ve Doç. Dr. Bahadır BATAR katıldı.

Programın açılış konuşmaları Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Başkanı Cemal Cihan COŞKUN, MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü ve TYÇ Kurulu Başkanı Nazan ŞENER, YÖKAK Başkan Vekili Prof. Dr. Mustafa ÇUFALI, YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Halim Haldun GÖKTAŞ ve ÇSGB Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Lutfihak ALPKAN tarafından gerçekleştirildi.

Konuşmalarda TYÇ'nin Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi (AYÇ) ile uyumlu şekilde tasarlanan genel, mesleki ve akademik eğitim ve öğretim programları ile kazanılan tüm yeterlilik esaslarını gösteren ulusal yeterlilikler çerçevesi olduğu belirtilerek; Türkiye eğitim, öğretim ve yeterlilik sisteminin Avrupa’ya ve dünyaya açılan penceresi olduğu vurgulandı.

Konuşmaların ardından, programın ilk bölümünde TYÇ Logosuna ilişkin tanıtım filmi gösterimi ve TYÇ Logosu kullanımının sağlayacağı avantajlar konusunda bilgilendirici sunumlar gerçekleştirildi. Ardından TYÇ'de yer alan yükseköğretim yeterliliklerinden sorumlu 40 üniversitenin yöneticilerine plaket takdim edildi. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi adına plaketi Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Murat TAŞAN aldı.

Üniversitemizde TYÇ logosu, Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (TEPDAD) tarafından akredite olan Tıp Fakültesi mezunlarımızın mezuniyet belgelerinde kullanılacak olup tüm öğrencilerimize hayırlı olmasını dileriz.