Tıp Fakültesi
2023-06-19

Tıp Fakültemiz 2022-2023 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi



 

Tıp Fakültemizin 2022-2023 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Stadyumunda düzenlenen törene Rektör Vekili olarak Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat TAŞAN, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ ve Prof. Dr. Gülsüm ÖZKAN, Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz KALKAN, Tekirdağ Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Şenol ÖZCAN, Tıp Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Erdoğan GÜLTEKİN, Dekan Yardımcılarımız Prof. Dr. Burçin NALBANTOĞLU ve Prof. Dr. Levent Cem MUTLU, Tekirdağ NKÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Şeref ALPSOY ve Başhekim Yardımcıları, Fakültemiz öğretim üyeleri, öğrencilerimizin aileleri ile çok sayıda öğrencimiz katıldı.

Önceden planlanmış programları nedeniyle törene katılamayan Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN gönderdiği mesajda, zorlu bir eğitim sürecinden geçip mezun olmaya hak kazanan öğrencilerimizi tebrik ederek, çalışma hayatlarında başarı diledi.

Törenin açılışında konuşan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Fakültemiz Dahili Tıp Bilimleri Bölümü İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Gülsüm ÖZKAN, sözlerine Ülkece yaşamış olduğumuz Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza başsağlığı dileyerek başladı.

“Alanında yetkin ve yeterli akademik kadrosu, öğrenci odaklı eğitim anlayışı ile Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak öğrencilerimizi 21. yüzyıl koşullarına farkındalık yaratarak hazırlıyoruz” şeklinde konuşan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Gülsüm ÖZKAN; “Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi özverili çalışmasıyla saygın üniversiteler arasındaki yerini almıştır. Üniversitemiz, Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından yükseköğretim kurumlarındaki niteliğin yükseltilmesi ve kalite güvencesine katkı amacıyla uygulanan Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamında kurumsal akreditasyon almaya hak kazanmıştır. Bununla birlikte başta Tıp Fakültesi olmak üzere, Üniversitemizin birçok bölümü akredite olmuş ve olmaya da devam etmektedir” dedi. Mezun öğrencilerimize hitaben, “Meslek hayatınızda karşılaşacağınız hiçbir zorluğun sizi yıldırmasına izin vermeyin” diyen Prof. Dr. Gülsüm ÖZKAN, sözlerini “Sizleri hayatınızın yeni bir dönemine uğurlarken; sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” şeklinde tamamladı.

Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Erdoğan GÜLTEKİN ise yaptığı konuşmada, “Fakültemizde verilen eğitim, sağlık ve araştırma hizmetleri, Üniversitemizin ve ilimizin topluma açılan vitrinidir. Kaliteli ve çağdaş standartlarda bir tıp eğitimi, kaliteli bir sağlık eğitiminin verildiği, yeterli sayıda hasta çeşitliliğinin olduğu, uygun cihaz ve altyapı imkanlarının bulunduğu, iyi organize edilen merkezlerde verilebilir. Bizler de bunun bilincinde olarak çalışmalarımızı sürdürerek Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde ilk, Türkiye’deki Tıp Fakülteleri arasında 34. olarak akreditasyon belgemizi aldık” dedi.

Bunun yanı sıra Üniversitemizde Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) Logosunu almaya hak kazanan ilk fakülte olduklarını ve Türkiye’de TYÇ Logosunu alan 40 üniversite arasına girmeyi başardıklarını vurgulayan Dekanımız Prof. Dr. Erdoğan GÜLTEKİN, “Bundan böyle mezunlarımızın diplomalarında yurtdışında da geçerliliği olan TYÇ logosu bulunacaktır, tüm öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmasının sonunda mezun olan öğrencileri tebrik eden Dekanımız Prof. Dr. Erdoğan GÜLTEKİN, genç hekimlere meslek hayatlarında başarılar diledi.

Tıp Fakültemiz 2022-2023 Akdemik Yılı mezunları adına konuşma yapan Fakültemiz Birincisi Dr. Büşra YILMAZ, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ailesinin bir üyesi ve mezunu olmaktan gurur duyduklarını ifade ederek, “Tüm arkadaşlarımız adına eğitim hayatımızda emeği geçen hocalarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Açılış konuşmalarından sonra fakülte birincimizin adı mezuniyet kütüğüne çakıldı. Dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından diploma törenine geçilerek, yeni mezunlarımıza Tıp Fakültemiz akademisyenleri tarafından tek tek diplomaları takdim edildi.

Tören, Dekanımız Prof. Dr. Erdoğan GÜLTEKİN önderliğinde genç doktorların Hipokrat yeminini etmeleri ve keplerini havaya fırlatmalarıyla son buldu.

 

Mezuniyet Törenimizin tüm fotoğraflarını indirmek için tıklayınız.