Tıp Fakültesi
2022-06-06

Tıp Fakültesi Dekanlık binasında habersiz deprem tatbikatı gerçekleşti.



 

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Acil Durumlara Hazırlık çalışmaları kapsamında akademik personel, idari personel ve öğrencilere yönelik “Depremde Güvenli Davranışlar ve Tatbikat” eğitiminin ardından 24.05.2022 tarihinde Tıp Fakültesi Dekanlık binasında habersiz deprem tatbikatı gerçekleşti.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlık Binası Acil Durum Başkanı Dekanımız Prof. Dr. Erdoğan GÜLTEKİN ve Fakülte Sekreterimiz Behcet ORHAN yönetiminde ve Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı, ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Baş Denetçisi ve C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Doç. Dr. A. Handan DÖKMECİ koordinasyonunda Acil Durum Ekiplerinde görevli personel ile çalışanlar ve öğrenciler önceden belirlenmiş senaryoya uygun şekilde tatbikata katıldı.

Gerçekleşen tatbikatta Acil Durum gereği tahliye planına uygun ve hızlı bir şekilde binayı boşaltılarak Acil Durum Toplanma yerinde toplanıldı. Sağlık Yüksekokulu Acil Yardım ve Afet Yönetimi (AYAY) Bölümü lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin de eşlik ettiği tatbikatta Acil Durum Ekipleri senaryo gereği deprem sonrası yaralanan personeli kurtarıp ilk yardımda bulundu.

Tatbikat sonunda Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan GÜLTEKİN deprem bölgesinde yaşadığımızdan dolayı tatbikatların önemini belirterek Acil Durum Ekiplerine, öğrencilere ve personele katılımları için teşekkür etti.