Tıp Fakültesi
2022-06-06

Tıp Fakültemiz Tıbbi Bilimsel Araştırma Topluluğu (NKÜBAT)’ın düzenlediği ‘4. Ulusal Kadın Sağlığı Kongresi’ yapıldı.



 

Tıp Fakültemiz Tıbbi Bilimsel Araştırma Topluluğu (NKÜBAT)’ın düzenlediği ‘4. Ulusal Kadın Sağlığı Kongresi’ yoğun katılımla başladı.

TNKÜ Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen kongrenin açılış törenine Fakülemiz Dekanı Prof. Dr. Erdoğan GÜLTEKİN, NKÜBAT Koordinatörü Prof. Dr. Sibel ÖZKAN GÜRDAL, NKÜBAT Başkanı İrem YILDIRIM, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Dekanımız Prof. Dr. Erdoğan GÜLTEKİN konuşmasında, kongre ve konferansların tıp eğitimine katkı sağlayan en önemli etkinliklerden olduğunun altını çizerek, organizasyonda emeği geçen NKÜBAT üyelerine teşekkür etti.

NKÜBAT Koordinatörü Prof. Dr. Sibel ÖZKAN GÜRDAL, “Sağlıklı bir toplumun güçlü temeli ancak kadın sağlığının geliştirilmesi ile oluşturulabilir” diyerek, kongrenin önemine dikkat çekti.

NKÜBAT Başkanı İrem YILDIRIM ise, Tıp Fakültesi Tıbbi Bilimsel Araştırma Topluluğu’nun faaliyetlerinden bahsederek, NKÜBAT’ın 2013 yılından itibaren bilimsel araştırmaya hevesli öğrencileri bir çatı altında toplayan, öğrencilerin bir araya gelerek parlak fikirler ürettiği ve başarılı organizasyonlara imza atan bir oluşum olduğunu belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından Tıp Fakültemiz Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Çetin ÇAM’ın oturum başkanlığında ve Jinekolojik Onkoloji Cerrahi Uzmanı ve Ürojinekolog Prof. Dr. Ateş KARATEKE’nin davetli konuşmacı olduğu ‘Anne Ölümleri ve Azaltmaya Yönelik Çalışmalar’ konulu oturuma geçildi.

‘Kadın Sağlığı’ temasını merkeze alan, pandemi dolayısıyla verilen iki yıllık aranın ardından hayata geçen 4. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresinde “Anne Ölümleri”, “Kadın Kanserleri”, “Gebelik ve Doğum”, “Kadın ve Estetik”, “Halk Sağlığı”, “Kadına Şiddet”, “Kadın ve Yaşam” gibi konuların ele alınacağı oturumlarda alanında uzman akademisyenler ve Türkiye'nin farklı illerinden katılım sağlayan tıp fakültesi öğrencileri sunumlar yaptılar.

Belirlenen kriterlere göre jüri tarafından sözlü sunumlar değerlendirilecek ve dereceye girenlere 3. günün sonunda ödüller takdim edildi..