Tıp Fakültesi
2016-04-15

Deri Kanserlerinden Korunma Euromelanoma Bilgilendirmesi



Euromelanoma, 1999 yılında Belçika’da başlatılan ve zaman içinde tüm Avrupa ülkelerinin katılımıyla genişleyen, halkı deri kanserleri konusunda bilgilendirmeyi amaçlayan bir Avrupa projesidir. Deri kanserlerinin tedavisi erken tanı ile mümkün olduğundan toplum bireylerinin farkındalığı son derece önemlidir. Deri kanserleri diğer organ kanserlerinin aksine gözle görünen kanserlerdir çünkü derideki değişiklikler farkedilebilir ve kanser yayılmadan durdurulabilir.

Türkiye ise Euromelanoma projesine 2013 yılı itibarıyla katılmaya başlamıştır. Son 2 yıldır Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalımızda Doç. Dr. Gamze Erfan’ın önderliğinde bu projeye katkıda bulunan Türkiye’de seçilmiş sayılı üniversiteler arasında yer almakta ve bu gönüllü projenin Tekirdağ’da yapılmasını sağlamaktadır.

Amacımız giderek artan deri kanserleri hakkında doğru bilgilere ulaşmanızı sağlamak kendinizi ve ailenizi özellikle çocuklarınızı  deri kanserlerinden koruma konusunda bilgilendirmektedir.

Bu kampanyaya gereken ilgiyi göstereceğinize inanıyoruz. Deri kanserlerinin tanısında ve önlenmesinde bilgi ve farkındalığınızı arttırmak için, 3 Mayıs 2016 tarihinde NKU Uygulama ve Araştırma Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıklar polikliniğinde gerçekleştirilecek taramaya başvurularınızı bekliyoruz.

 

Lütfen daha fazla bilgi için http://www.euromelanoma.org/turkey sayfasını ziyaret ediniz.

 

     Afişe Ulaşmak İçin Tıklayınız ! (1)

     Afişe Ulaşmak İçin Tıklayınız ! (2)