Tıp Fakültesi
2022-09-21

Tıp Fakültemiz Öğrencileri, 15. Geleneksel Beyaz Önlük Giyme Töreninde Beyaz Önlüklerini Giydi.



 

Tıp Fakültemizin ‘15. Geleneksel Beyaz Önlük Giyme Töreni', pandemi kısıtlamalarının kalkması dolayısıyla 2020-2021, 2021-2022 ve son olarak bu yıl Tıp Fakültemize başlayan yeni öğrencilerle birlikte toplu olarak gerçekleştirildi.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Stadyumunda gerçekleşen törene Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, Tıp Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Erdoğan GÜLTEKİN, Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feridun ŞENGÖR, akademik birim yöneticileri, akademisyenler, öğrenciler ve öğrencilerin aileleri katıldı.

Kurulum süreci tamamlanana kadar Üniversitemiz Tıp Fakültesi bünyesinde eğitimlerini sürdüren Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri dolayısıyla Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feridun ŞENGÖR, programın başlangıcında bir konuşma gerçekleştirdi.  Dekan ŞENGÖR konuşmasında “Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak öğrencilerimize ve Tıp Fakültemize desteklerinden dolayı Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan GÜLTEKİN ile birlikte öğretim görevlisi kardeşlerime ve arkadaşlarıma çok teşekkür ederim” dedi.

Prof. Dr. ŞENGÖR konuşmasını, “Doktorluk, insan sağlığı adına bitmeyen bir koşu, bir ömür boyu sürecek zorluklarla dolu uzun bir yolculuktur. Doktorluk mesleği sürekli çalışmayı, bilgileri yenilemeyi gerektirir. Özveri gerektiren çok zorlu bir meslektir ki üzerine daha kutsal bir meslek tanımıyorum. Mesleğinizde başarılı olmak istiyorsanız önce insanı seveceksiniz. Çünkü mesleğinizde başarının anahtarı insan sevgisidir” diye tamamladı.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan GÜLTEKİN ise gerçekleştirdiği konuşmada “Çok genç bir üniversite, çok genç bir fakülte olmamıza rağmen göstermiş olduğumuz ivmeyle öğrenci alımında 15. yılımıza ulaşmış bulunuyoruz. Tıp fakültesi olarak hedefimiz, öncelikle bölgemizde ve ülkemizde eğitim - öğretim ve bilimsel açıdan tanınır, seçkin ve örnek gösterilecek bir eğitim kurumu olmaktır. Fakültemizde verilen eğitim, sağlık ve araştırma hizmetlerini, üniversitemizin ve ilimizin topluma açılan vitrini olarak görmekteyiz. Bu bağlamda fakültemizi değerli Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN hocamızın destekleriyle fiziksel ve akademik olarak geliştirmeye çalışıyoruz. Kaliteli ve çağdaş standartlarda bir tıp eğitimi, kaliteli sağlık hizmetinin verildiği, yeterli sayıda hasta çeşitliliğinin olduğu, uygun alt yapı ve cihaz imkânlarının bulunduğu, iyi organize edilen merkezlerde verilebilir. Bizler de bunun bilincinde olarak çalışmalarımızı sürdürdük ve Üniversitemizin fakülteleri arasında ilk, Türkiye’deki tüm tıp fakülteleri arasında ise 34. olarak akreditasyon belgemizi aldık. Sevgili öğrenciler, artık akredite olmuş bir fakültenin sizlere vereceği birçok ayrıcalıklar ile eğitiminizi sürdüreceksiniz. Bu kutsal mesleğin ahlaki ve etik değerlerine yaşadığımız sürece hepimiz sahip çıkacağız. Bugün sizlere beyaz önlük giydirdiğimizde hissettiğimiz sevinci ve mutluluğu, altıncı yılın sonunda edeceğiniz yeminle de bizlere ve ailelerinize yaşatmanız en büyük temennimizdir” şeklinde konuştu.

Son olarak konuşma gerçekleştiren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN de “Öğrencilerimizin bu coşkulu gününe, 15. beyaz önlük giydirme törenine hoş geldiniz. Çok kutsal ve ulvî bir mesleği kazandınız değerli kardeşlerim. Çünkü hekimliğin diğer meslek dalları içerisinde yeri çok farklıdır” dedi.

Rektör ŞAHİN konuşmasını “Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi her geçen gün bir adım daha öne çıkan bir Üniversitedir. Tıp Fakültemiz de öyledir. Türkiye’de tüm Tıp Fakülteleri arasında akredite olan 34 tıp fakültesinden biri Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesindedir. Dolayısıyla kaliteli bir Üniversiteye geldiniz. Yine Kırklareli Üniversitesinin öğrencileri de bizim misafirimizdir; başımızın üstünde yeri vardır” şeklinde sürdürdü.

Prof. Dr. ŞAHİN devamında “Kıymetli veliler ve değerli öğrenci kardeşlerim, Tekirdağ Namık Kemal Üniverrsitesi Hastanesi ‘Sağlık Turizmi Yetki Belgesi’ne sahip Trakya’daki tek Üniversite Hastanesidir. URAP listesi Üniversiteler için bir başarı listesidir. 2022 URAP Listesinde ise Üniversitemiz Trakya’da listede en yukarıda olan üniversitedir. Ayrıca Balkanlara çok yakınız. Balkanlardan da hem sağlık turizmi olsun, hem de uluslararası öğrenci sayısı kapsamında olsun, bu bölgeden bize teveccüh, ilgi çok yüksek. Balkanlardan gelen öğrencilerimiz döndüklerinde bizim kültür elçimiz oluyorlar” diye vurguladı.

Rektör ŞAHİN son olarak, “Marmara’nın mavi gözlü kenti Tekirdağ ‘Üç Kemaller Diyarı’ diye anılır. Üniversitemizin adını taşıdığı Vatan Şairi Namık Kemal bu topraklarda doğmuştur. Türk Edebiyatının büyük şairi Yahya Kemal Tekirdağ Milletvekilliği yapmıştır. Gazi Mustafa Kemal ise Çanakkale kahramanı 57. Alay’ı Tekirdağ ‘da kurmuştur. Biz milli, kültürel ve dini değerlerimize sahip çıkıyoruz ve onların temsili noktasında da Üniversitemiz bir neferdir. Öğrenci kardeşlerimiz de bu şekilde bir eğitim – öğretim almaya devam edeceklerdir. Öğrenci kardeşlerimize akademik hayatlarında başarılar diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” dedi.

Konuşmaların ardından 2020-2021, 2021-2022 ve son olarak bu yıl Tıp Fakültemize derece yaparak başlayan öğrencilere, başta Kırklareli Üniversitesinin misafir öğrencileri olmak üzere Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, Tıp Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Erdoğan GÜLTEKİN ve Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feridun ŞENGÖR tarafından beyaz önlükleri giydirildi.

Programın sonunda Üniversitemiz Tıp Fakültemiz Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Gülsüm ÖZKAN tarafından tüm öğrencilere temsilen beyaz önlüklerini giydirmek için hep birlikte Beyaz Önlük Andı okundu.