Tıp Fakültesi
2018-11-13

Geleneksel 11. Beyaz Önlük Giyme Töreni Gerçekleştirildi



Üniversitemizin Tıp Fakültesi 2018-2019 Akademik yılına kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrencilere “Geleneksel 11. Beyaz Önlük Giyme Töreni’nde beyaz önlükleri giydirildi.

Rektörlük Konferans Salonu’ndan gerçekleştirilen beyaz önlük giyme törenine Üniversitemiz Rektörü Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Yılmaz, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhan Turgut, akademik birim yöneticileri, akademisyenler, öğrenciler ve öğrencilerin aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Tıp Fakültesi öğrencilerinden oluşan müzik grubu program öncesi müzik dinletisi sundu.

Müzik dinletisinin ardından 2018 Lisans Yerleştirme Sınavında Üniversitemiz Tıp Fakültesi’ni birincilikle kazanan Selenay İnal fakülte öğrencileri adına konuşma gerçekleştirdi. Buldu, doktorluğa ilk adımı atmanın heyecanını yaşarken; bu mutlu anı paylaşanlara teşekkürlerini sundu.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhan Turgut,  ise törende gerçekleştirdiği konuşmasında;“ 2018-2019 öğretim yılında Tıp Fakültemize başlayan siz öğrencilerimize tekrar hoş geldiniz demek istiyorum. Zor olduğu kadar heyecan verici tıp eğitiminize başlamanız itibari ile size şimdiden başarılar diliyorum.

Beyaz önlüklerinizi giyerek hekimliğe doğru ilk adımlarınızı atmış oluyorsunuz ve yaşamınız boyunca ciddi bir sorumluluğu üzerinize almış oluyorsunuz. Hepinizin bu sorumluluğu taşıyacağınıza hiç kuşkum yok.

Sevgili öğrenciler, size daha iyi eğitim vermek Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesini ulusal ve uluslararası düzeyde ön plana çıkartmak için biz akademisyenler, yöneticiler ve siz öğrencilerimizin hep birlikte çok çalışması gerekmektedir. Ülkemizin ihtiyacı olan üretken üniversiteyi oluşturmak, yüksek kalitede hekim ve bilim insanları olarak topluma hizmet etmek kuşkusuz hepimizin görev ve sorumluluğudur.

Hepinizin bir şekilde haberi olduğu üzere son 1,5 yıldır Tıp Fakültemizin eğitiminde bir akreditasyon süreci içindeyiz. Eylül 2018 itibari ile öz değerlendirme raporumuzu verdik ve önümüzdeki aylar içinde verdiği eğitimde akredite bir Tıp Fakültesi olmayı umuyoruz. Akredite bir tıp fakültesi olmamız kuşkusuz siz öğrenciler için bir avantaj ve Tıp Fakültemiz için prestij kaynağı olacaktır. Akreditasyon süreci ile eğitimizin kalitesini yükseltip, Ülkemizdeki tıp eğitimi için kılavuz olarak önerilmiş, çekirdek eğitim programına uygun hale getirmiş oluyoruz. Hepinizin bildiği gibi akreditasyon bir kere yapılıp sonuçlandırılan bir olay değil bir süreçtir; sürekli çalışmayı, takibi ve kendimizi geliştirmemizi gerektirmektedir. Sizin bize vereceğiniz geri dönüşler ve öneriler bu noktada önem kazanmaktadır. Bir toplumu ileriye taşıyan genelde genç beyinlerdir ve sizden bu noktada kapasitenizi göstermenizi bekliyoruz.  Eğitim sürecinizde aktif olun projeler geliştirin çalışma grupları oluşturun hocalarınızı motive edin onlardan daha çok şey isteyin.

Ben size genç hekim adayları olarak Tıp camiamıza hoş geldiniz diyerek sözlerimi sonlandırmak istiyorum. Başarılar diliyorum.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Üniversitemiz Tıp Fakültesi’ni kazanan 123 öğrenciye beyaz önlükleri başta Rektörü Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Yılmaz, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhan Turgut olmak üzere Tıp Fakültesi öğretim üyeleri tarafından giydirildi. Beyaz önlük giydirme törenin ardından Tıp Fakültesi öğrencilerinin hekimlik andını okumalarıyla program son buldu.