Tıp Fakültesi
2019-10-21

Tıp Fakültemiz 12. Beyaz Önlük Giyme Töreninde Öğrencilerimiz Beyaz Önlüklerini Giydi



 

2019-2020 Akademik yılında Tıp Fakültemize kayıt yaptırmaya hak kazanan 165 öğrenciye “Geleneksel 12. Beyaz Önlük Giyme Töreni’nde beyaz önlükleri giydirildi.

Rektörlük Konferans Salonu’ndan gerçekleştirilen beyaz önlük giyme törenine Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Tıp Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Erdoğan GÜLTEKİN, Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feridun ŞENGÖR, akademik birim yöneticileri, akademisyenler, öğrenciler ve öğrencilerin aileleri katıldı.

Tıp Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Erdoğan GÜLTEKİN gerçekleştirdiği açılış konuşmasında “Çok genç bir üniversite çok genç bir fakülte olmamıza rağmen göstermiş olduğumuz ivmeyle öğrenci alımında 12.yılımıza ulaşmış bulunuyoruz. Bu yılın başka bir önemi Trakyamıza yeni bir tıp fakültesi daha açılmış olup, komşu, kardeş üniversitemiz Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültesine öğrenci kabul etti. Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN hocamız ile Kırklareli Üniversitesi Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, hocamızın mutabakatı sonucu Kırklareli Üniversitesini kazanan 31 öğrencimizi 3 yıl boyunca bizler misafir edeceğiz. Sayın rektörüm, öğrencileriniz bizim çocuklarımız olup elimizden geldiğince onlara sahip çıkacağımıza emin olabilirsiniz. Gözünüz arkada kalmasın.” sözlerine yer verdi.  

Prof. Dr. GÜLTEKİN, “Tıp fakültesi olarak Hedefimiz, öncelikle bölgemizde ve ülkemizde eğitim öğretim ve bilimsel açıdan tanınır, seçkin ve örnek gösterilecek bir eğitim kurumu olmaktır. Bu bağlamda fakültemizi değerli rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN hocamızın destekleriyle fiziksel ve akademik olarak geliştirmeye çalışıyoruz. Kaliteli ve çağdaş standartlarda bir tıp eğitimi, kaliteli sağlık hizmetinin verildiği, yeterli sayıda hasta çeşitliliğinin olduğu, uygun alt yapı ve cihaz imkânlarının bulunduğu, iyi organize edilen merkezlerde verilebilir. Bizlerde bunun bilincinde olarak çalışmalarımızı sürdürerek Tekirdağ NKÜ de ilk, Türkiye’deki yaklaşık 180 tıp fakültesi arasında 34. olarak akreditasyon belgemizi aldık. Bu belgenin bana nasip olmasının gururunu yaşıyor olmamla birlikte, bu belgenin alınmasında emeği geçen öğretim üyelerimize buradan teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feridun ŞENGÖR de konuşmasına “Namık Kemal Üniversitesi Sayın Rektörü ve Tıp Fakültesi Dekanı, öğretim görevlisi kardeşlerime ve arkadaşlarıma bizim evlatlarımızı da bağırlarına bastıkları için fakültem adına çok teşekkür ediyorum.” sözleriyle başladı.  “Doktorluk dünyanın en eski mesleğidir. Başta büyücülük ile başlayan gittikçe ilerleyerek bu günlere gelen bir mesleğin yeni üyelerisiniz. Tıp mesleği insan gibi yüce bir varlıkla ilgilenen bir meslek dalıdır. Bunun için de ilk günden itibaren insanı tanımaya başlayacaksınız. Doktorluk mesleği sürekli çalışmayı, bilgileri yenilemeyi, özveri gerektiren çok zorlu bir meslektir ki üzerine daha kutsal bir meslek tanımıyorum. Mesleğinizde başarılı olmak istiyorsanız önce insanı seveceksiniz.” diyen Prof. Dr. ŞENGÖR, meslek hayatlarına adım atan tıp fakültesi öğrencilerine başarılar diledi.

Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ise konuşmasına teşekkür ile başladı: “Bu kürsüden teşekkür borcum var. Değerli Rektörüm bizim öğrencilerimizi bağrına bastığı için çok teşekkür ediyorum. Kendi adıma, üniversitem adına şükranlarımı sunuyorum. Bu eğitim öğretim süresi içerisinde onlara bütün kalbini açacak olan değerli dekanım kıymetli hocalarım, kimlerin katkısı var ise onlara da bu kürsüden şükranlarımı sunmak istiyorum.” dedi. Rektör ŞENGÖRÜR “Öğrencilerimize başladıkları bu yolda başarılar diliyorum. İnşallah mezun olurken de bu kadar güzel ve güzide ortamda bir araya geliriz. Öğrencilerimizin Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesinde çok iyi bir eğitim alacağına inancım sonsuz. Emeği geçen ve geçecek olan herkese teşekkür ediyoruz.” sözlerine yer verdi.  

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ise konuşmasına “Öğrencilerimizin bu coşkulu gününde, on ikinci beyaz önlük giydirme törenine hoş geldiniz. Her meslek kutsal, her meslek güzel fakat biz insanların önemi çok farklı. Dolayısıyla hekimlik bu nedenle diğer meslek dalları içerisinde bir adım öne çıkan bir meslek. Dolayısıyla siz kardeşlerim bugün törende bu kutsal mesleğin bir anlamda zırhı olarak beyaz önlüğünü giymiş olacaksınız. İnşallah türlü başarılara imza atarsınız. Türkiye Cumhuriyeti doktorlarına yakışır şekilde buradan mezun olursunuz.” cümleleri ile başladı.

“Tekirdağ Namık Üniversitesi Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün belirlediği eğitim öğretim çizgisinde her geçen gün üniversite hayatında kendinden fazlasıyla bahsettirmektedir. URAP 2019 listesi açıklandı. Bu listede yine Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak iyi yerlerdeyiz. Bu şekilde kalamaya da devam edeceğiz inşallah. Burada öğretim üyelerimize çok büyük iş düşüyor. Bir yandan siz pırıl pırıl gençleri yetiştirirken bir yandan da makale yayınlanmak için uğraşıyorlar. O yüzden çok sağ olsunlar. Bugün bizlere emanet ettiğiniz kardeşlerimiz bizim emanetimizdir. Emanete sahip çıkmak bizim insani ve dini görevimizdir. Bundan hiç şüpheniz olmasın.” diyen Rektör ŞAHİN Tıp Fakültesi Öğrencilerine seslenerek “Lütfen gençler ilk önce iyi ahlaklı arkadaşlar olun. Ailenizden aldığınız edebi lütfen devam ettirin. Araştırmaya ve sorgulamaya devam edin. Hipokrat yeminine sahip bir şekilde doktor olduktan sonra hastalarınız anneniz, babanız kardeşiniz olacakmış şekilde eğitiminizi lütfen alın. Yolunuz bahtınız açık olsun.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN konuşmasını “Ulusal güvenliğimiz için Barış Pınarı Harekâtında şehit düşen güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, yararlılarımıza acil şifalar diliyorum. Ordumuz ve devletimiz muzaffer olsun inşallah.” sözleriyle sonlandırdı.

Açılış konuşmalarının ardından Üniversitemiz ve Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültelerini kazanan 165 öğrenciye beyaz önlükleri giydirildi. Beyaz önlük giydirme törenin ardından Tıp Fakültesi öğrencilerinin hekimlik andını okumalarıyla program son buldu.