Tıp Fakültesi
2016-01-19

Tıbbi Genetik Eğitim Sempozyumu



       Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. A. Aziz GÜL ve öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hatip AYDIN'ın ev sahipliğinde düzenlenen Tıbbi Genetik Eğitim Toplantısı 16 Ocak 2016'da Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen tıbbi genetik öğretim üyeleri, uzmanları ve asistanlarının katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıya manevi desteğini esirgemeyen Fakülte Dekanı Prof. Dr. A. Aziz GÜL toplantı boyunca oturumlara katılarak, katkılarda bulundu. Kusursuz bir organizasyon ile bilimsel ve sosyal olarak oldukça doyurucu geçti. 

      TGD Başkanı Prof. Dr. Serdar CEYLANER "Prenatal Danışmanlık ve Terminasyon" sunumuyla gebelik döneminde rastlanabilecek genetik anomalilere yaklaşım ve bu anomaliler zemininde sürecin yönetimine dair önemli bilgiler verdi. Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı olan Prof. Dr. A. Aziz GÜL'ün de prenatal takip ile ilgili katkılarını sunduğu oturumda, Prof. Dr. Serdar CEYLANER tecrübelerini aktardı.

   Sosyal anlamda da oldukça başarılı organize edilen eğitim toplantısında farklı bölgelerden gelen katılımcılar paylaşımlarda bulundu.