Tıp Fakültesi
2019-10-22

Tıp Fakültemiz Lisans Eğitimi Akreditasyon Belgesini Aldı



 

Üniversitemiz Tıp Fakültesine Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitimi Akreditasyon Belgesi gerçekleştirilen tören ile verildi.

Programa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (TEPDAD) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İskender SAYEK, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan GÜLTEKİN, Tıp Fakültesi akademisyenleri ile öğrenciler katıldı.

İstiklal marşı ve saygı duruşu ile başlayan tören Tıp Fakültesi Sanat Topluluğunun müzik dinletisi ile devam ederken mini konserin ardından açılış konuşmalarına geçildi.

Günün anısına bir konuşma gerçekleştiren Dekan Prof. Dr. Erdoğan GÜLTEKİN, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesinin genç bir fakülte olmasına rağmen ilk mezunlarını vermesiyle stratejik planların arasına mezuniyet öncesi tıp eğitimi akreditasyonu almak konulduğunu, bu hedef doğrultusunda süreçte çok yoğun ve özveriyle çalışıldığını söyleyerek kısaca bu süreci anlattı. Akreditasyon çalışmalarına 2017 yılın mayıs ayında başlandığını, öğretim üyeleri tarafından gönüllülük esası ile oluşturulan komisyonlar ile özveri ve yoğun bir şekilde çalışıldığını söyleyen Prof. Dr. GÜLTEKİN, 19 Ocak 2018 tarihinde UTEAK’a mezuniyet öncesi tıp eğitimi akreditasyon başvurusunu yapıldığını, kurum ziyaretlerine gelen heyetin değerlendirme ve inceleme sonucunda Tıp Fakültesinin raporda bazı standartların yetersiz kalması sebebiyle 1 Ocak 2019 tarihi ile koşullu olarak akredite olduğunu söyledi. Dekan GÜLTEKİN “Süreçte Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN göreve başladıktan kısa bir süre sonra akreditasyon alınmasını çok önemsediğini belirtmiş ve bu konuda bizlere tam destek vermiştir. 8 ay içerisinde rapordaki standartlar gözden geçirilerek eksiklikleri giderildiğini gösterip ÖDR raporunu 20 Ağustos 2019 tarihinde UTEAK’a sunarak, 14 Eylül 2019 tarihinde yapılan toplantısında ise 2025 yılına kadar tam akreditasyonumuz onaylanmıştır. Kurumumuz lisans eğitimi programı bölgede 2. ülkemizde ise 34. akredite olma özelliği taşımaktadır. Sürece başından sonuna kadar katkı sağlayan tüm emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN konuşmasında “Kalite ve Akreditasyon ilkelerimiz ve eylem planlarımız arasında yer alıyordu. Özellikle fen ve sağlık alanlarımızda istediğimiz gerekçelerden bir tanesi kalite ve akreditasyondur. Kalite tescil sürecinin sertifikalandırıldığı bir süreç. Bunun sonucunda da bir akredite belgesi alıyorsunuz. Başta Tıp Fakültesi Dekanım olmak üzere emeği geçen hocalarıma çok teşekkür ediyorum; ama bir önceki dekanım Prof. Dr. Burhan TURGUT hocamın da bu süreçte emeği çok büyüktür.  Sağ olsun var olsun. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma, idari personelime ve öğrencilerime çok teşekkür ediyorum. Bu diğer bölümlerimizi etkiledi. Şu anda Sağlık Yüksekokulumuz, Yabancı Diller Yüksekokulumuz, Ziraat Fakültemiz ve Çorlu Mühendislik Fakültemiz de bölümler bazında çalışmalarını yürütüyorlar, inşallah devamı da gelecek. Bu tür çalışmaların sürdürülebilirliği önemli, biz yönetim olarak elimizden geleni yapmaya hazırız.” cümlelerine yer verdi.

TEPDAB Başkanı Prof. Dr. İskender SAYEK “Gelecekteki Tıp Eğitimi” konulu konuşma gerçekleştirdi. SAYEK “Gelecekteki tıp eğitiminin temel felsefelerinden bir tanesi iletişim becerilerinin iyi kazandırılmasıdır. Hekim rollerinde bir değişim söz konusu. Hastalara daha çok duygusal ve psikolojik destek veren bir kişi olarak yer alacak. Hekimin önümüzdeki dönemlerdeki rolünü iyi tanımlamamız lazım. Yapay zekâ hekimin veri toplama ve analiz yapma yerine yorumlama ve danışmanlık verme bununla birlikte tedavi planlamasını yapma gibi bir görev vermiş bulunmaktadır.” sözlerine yer verdi.

SAYEK “Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi 2018 yılında akreditasyon için başvurdu. Raporlarını tamamlamasıyla ve ziyaretten sonra önce koşullu akreditasyona ve 6 ay gibi kısa bir sürede isteklerimizi tamamlayarak bu koşullu akreditasyonu 2025 yılına kadar tam akreditasyona dönüştürdü. Bu sürecin daha iyi hekim yetiştirmeye bir araç olmasını diliyor, Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesini kutluyorum.” dedi.

TEPDAD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İskender SAYEK, mezuniyet öncesi tıp eğitimi akreditasyon belgesini Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan GÜLTEKİN ve Tıp Fakültesi bir önceki dönem dekanı Prof. Dr. Burhan TURGUT’a takdim etti.