Tıp Fakültesi
2016-11-23

Tıp Fakültesi ''9. Geleneksel Beyaz Önlük Giyme Töreni'' Gerçekleştirildi



Üniversitemizin Tıp Fakültesi 206-2017 Akademik yılına kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrencilere “Geleneksel Beyaz Önlük Giyme Töreni’nde beyaz önlükleri giydirildi.

Rektörlük Konferans Salonu’ndan gerçekleştirilen beyaz önlük giyme törenine Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şefik Kurultay ve Prof. Dr. İsmail Yılmaz,  Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhan Turgut, akademik birim yöneticileri, akademisyenler, öğrenciler ve öğrencilerin aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından 2016 Lisans Yerleştirme Sınavında Üniversitemiz Tıp Fakültesi’ni birincilikle kazanan Utku Mert Ak, fakülte öğrencileri adına konuşma gerçekleştirdi. Ak, doktorluğa ilk adımı atmanın heyecanını yaşarken; bu mutlu anı paylaşanlara teşekkürlerini sundu.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhan Turgut,  ise törende gerçekleştirdiği konuşmasında, “Öncelikle ülkemizin seçkin üniversite öğrencileri arasına girdiğiniz için sizleri kutluyorum. Tıbbiyeli olmak, heyecan ve gurur verici olmasının yanında bilgisizliğin ve hataların insan yaşamına mal olduğu bir meslek olma yönüyle de bazı zorlukları beraberinde getirmektedir. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’in desteğiyle Yeni Morfoloji Binasına ve Yeni Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne taşındık. Akademik ve idari kadromuz olarak her zaman sizlerin yanında olup, iyi bir üniversite hayatı geçirmeniz ve her zaman en  iyi tıp eğitimi almanız için üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapma gayretinde olacağız” sözlerine yer verdi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek “Onurlu bir mesleğin ilk basamağına adım attınız. Bu adımı attığınız ilk günden itibaren iyi bir hekim olmanızı temenni ediyorum. Yeryüzünün en değerli olan varlığı olan insanın sağlığı, gelecekte sizlerin sorumluluğunda olacağı ulvi bir göreve talipsiniz. İyi bir doktor olmak için öğrencilerimizin ilk yıllarından itibaren azimle çalışarak ileri düzeyde bilgi birikimi ve mesleki beceri edinmekle kalmamalı, sürekli bir ilerleme içinde olan tıp alanındaki gelişmeleri yakından takip ederek kendilerini geliştirmeleridir. Bizlerin de idareci olarak en önemli görevimiz sizlerin en iyi şekilde eğitimlerinizi tamamlayarak ülkemizin sağlık neferleri arasına katılmanızı sağlamaktır.  Bu güne kadar 2 Morfoloji Binası ile Araştırma ve Uygulama Hastanesi kazandırdık. Kaliteli bir eğitim alabilmeniz için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Üniversitemiz Tıp Fakültesi’ni kazanan diğer öğrencilere beyaz önlükleri giydirildi. Beyaz önlük giydirme törenin ardından Tıp Fakültesi öğrencilerinin meslek yemin töreni gerçekleştirildi.

                Tüm Resimlere Ulaşmak İçin Tıklayınız !