2016-01-15

Etik Kurul Eğitimi

Türkiye Biyoetik Derneği ile Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi işbirliği çerçevesinde, 09-10 Ocak 2016 tarihlerinde Fakültemizde ‘‘ Klinik Araştırma Etiği ve Klinik Araştırma Başvuru Dosyalarının Etik Kurullarda Değerlendirilmesi Kursu’’  gerçekleştirilmiştir.

Kırk katılımcı ile gerçekleştirilen 1.5 günlük kursta klinik çalışmalarda etik değerler ve değerlendirmeler ayrıntılı bir biçimde tartışılmıştır. Verimli ve keyifli bir biçimde tamamlanan kursun hazırlanmasında ve gerçekleştirilmesinde emeği geçen Türkiye Biyoetik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Kurs Koordinatörü Prof. Dr. Neyyire Yasemin YALIM,  Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Klinik Araştırmalar Etik Kurul Başkanı Prof. Dr. Ahmet GÜREL, eğitmenler Prof. Dr. Mehmet MELLİ, Doç. Dr. Muharrem UÇAR, Yrd. Doç. Dr. Rahime AYDIN ER, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Volkan KAVAS ve tüm katılımcılara teşekkür ederiz.