Tıp Fakültesi
2016-06-14

2015-2016 Yılı Tıp Fakültesi Mezuniyet Töreni Coşkuyla Kutlandı



 
 
Tıp Fakültesi üçüncü dönem mezuniyet töreni büyük coşkuyla kutlandı.
 
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Rektör Yardımcıları, akademisyenler ve ailelerin sevinçli katılımıyla yapılan törende 47 tıp fakültesi mezunu diplomalarını aldı.
 
Üniversitemiz Türk Müziği Devlet Konservatuvarı öğretim görevlileri tarafından gerçekleştirilen müzik dinletisinin ardından mezunlar adına dönem birincisi Dr. Yavuz Burak Tor tarafından konuşma gerçekleştirildi.
 
Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Abdülaziz Gül  konuşmasında, "Bu gün ortak bir sevinci paylaşmak için buradayız. Kuruluşunun onuncu yılında Tıp Fakültemizin üçüncü dönem mezunlarını uğurlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bugün mezuniyet sevinci yaşayan 47 mezunumuz, geleceginiz ile ilgili hiç bir endişe duymayın." 
 
"Sayın Hocalarım: Sevgili öğrencilerimizi, ileriki yaşamlarında başarılara imza atacak bireyler olarak yetiştirerek bu güne getirdiniz. Fakültemizin 10. yılında 3. dönem 47 mezunumuzu uğurluyoruz. Sizlere katkılarınızdan dolayı ne kadar teşekkür etsem azdır." sözlerine yer verdi. Daha sonra öğrencilere hitaben,"Dürüst, ahlaklı, kendini bilen, kendine inanan ve güvenen meslek sahibi gençler olarak çevremiz, ülkemiz ve insanlık için pek çok güzelliğe imza atacağınıza yürekten inanıyorum." sözlerine yer verdi.
 
Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Osman Şimşek ise konuşmasında, "Mezun arkadaşlarımı kutluyorum. Tıp eğitimi zor bir eğitimdir. Tıp eğitimi sadece 6 yılda kalmayan ömür boyu devam eden bir eğitimdir. Tıp Fakültemiz Üniversitemizin prestijli fakültelerinden olup Üniversitemizin tanıtımında çok büyük katkı sağlamaktadır.Tıp Fakültemiz ciddi mesafe kaydetti. Hayat boyu devam eden, öğrenmede sonu olmayan bir alandır. Bunların yanı sıra onurlu bir meslektir. Çünkü insanlığa, sağlığa, yaşama hizmet verilmektedir. Bundan sonraki yaşamınızda sağlık ve başarı diliyorum. Yolunuz açık ve her şey gönlünüzce olsun." ifadelerine yer verdi.
 
Açılış konuşmalarının ardından dönem birincisinin adı mezuniyet kütüğüne çakılırken; program dönem mezunlarından dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ile devam etti. Acil Tıp Uzmanlığı Derneği' nin geleneksel olarak her yıl verdiği Acil Tıp İntörnlüğünde en iyi intörne teşvik plaketi takdim edilirken daha sonra tek tek mezunlara diplomaları takdim edildi.  
 
Tören,  genç doktorların keplerini havaya fırlatmasıyla son buldu.